Roślinny deser. Aksamitny krem z awokado

 

 

Kremowa, gładka, aksamitna. To zdecydowanie jedna z moich ulubionych konsystencji. A gdy mogę połączyć to z cudownie słodkim smakiem, pozbawionym wyrzutów sumienia, moja radość zaczyna skakać aż do sufitu. Tym razem dzielę się z Wami przepisem na kilkuskładnikowe drugie śniadanie-deser-przekąskę. Jak zwał tak zwał. Uwielbiam ten mus za swoją prostotę, szybkość w przygotowaniu, bogactwo wartości i smak. I choć nie jest do przegryzania, unoszę kciuki w górę i polecam!

 

Kakaowy mus z awokado 

 

Składniki:


(1 porcja. Jeśli potrzebujecie przygotować dla większego grona, zwielokrotnijcie składniki)

  • 1/2 miękkiego awokado
  • 1 średniej wielkości banan
  • 1 łyżka dobrej jakości naturalnego kakao
  • 2 łyżeczki erytrytolu lub ksylitolu (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Miękki miąższ z połówki awokado, pokrojonego w plastry banana, kakao oraz słodzik zblendować na gładki krem. Przechowywać w lodówce max. 2 dni.

 

Smacznego!


14 thoughts on “Roślinny deser. Aksamitny krem z awokado”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *