Zielony koktajl ze spiruliną
Od kilku tygodni jestem w fazie codziennego picia zielonych koktajli. Piję je praktycznie na każdy posiłek, ograniczając w swojej diecie stałe potrawy. Dlaczego tak?
Dlatego, że czuję się o niebo lepiej! Jeszcze niedawno przytrafiło mi się praktycznie pierwszy raz w życiu zatrucie pokarmowe, po którym bałam się zjeść cokolwiek. Tym sposobem przeszłam płynnie na płynne. Muszę Wam przyznać się, że wymyślanie zielonych, owocowo-warzywnych mikstur sprawia mi tak ogromną frajdę, że nie zamierzam przerywać tego procesu.
Dziś mam dla Was mój absolutny faworyt. Jest idealny na śniadanie lub podwieczorek. Znalazłam w końcu też zastosowanie spiruliny, która od długiego czasu czekała na swoją kolej w szafce. Nie mogłam znieść jej smaku i zapachu, ale… W tym koktajlu jest praktycznie niezauważalna, a w tym wszystkim pełni źródło białka i cennych składników.
Zielony koktajl ze spiruliną
Składniki:
- 1/2 dużej gruszki
- 1 średniej długości ogórek szklarniowy (ze skórką)
- 1 kiwi
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- szklanka soku jabłkowego
- płaska łyżeczka spiruliny
Sposób przyrządzania:
Wszystkie owoce umyć, a kiwi dodatkowo obrać. Pokroić w kostkę. Do blendera wrzucić gruszkę, ogórka i zalać sokiem jabłkowym. Zblendować. Następnie dodać kiwi, natkę i spirulinę. Ponownie zblendować.
Smacznego!
Jestem pewna, że skorzystam z przepisu! <3
Uwielbiam koktajle, zwłaszcza te truskawkowe.
Pozdrawiam!
już niebawem rozpocznie się na dobre sezon na truskawki <3 ahhh to będzie miksowane! 🙂