Pasta z zielonego groszku
Pasta zielonego groszku to mój kuchenny hit wśród smarowideł.Tym razem postanowiłam nieco zaszaleć i połączyć groszek z waniliowym mlekiem roślinnym. Do tego dołączyłam płatki drożdżowe, które dodały lekko serowego posmaku.
Tę pastę podałam na imprezie z grissini, a następnego dnia posmarowałam żytnie grzanki. Uwaga, ta propozycja jest wyłącznie dla wielbicieli groszku. Wszystkie dodane tu składniki potęgują jego smak 😉
PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU
Składniki:
- puszka zielonego groszku (konserwowego)
- 2 łyżki suchych płatków drożdżowych
- 1/3 szklanki mleka sojowego waniliowego
- 1 płaska łyżeczka soli
Sposób przyrządzania:
Wszystko składniki umieścić w misce blendera i zmiksować. Pasta idealnie komponuje się z kanapkami z parmezanem, paluchami grissni, focaccią lub domowymi krakersami z tahiną.
Smacznego!