Owsianka z orzechami włoskimi i morwą
No dobra, nieco Was podrażnię. Zaczynam urlop! Przede mną tydzień w górach, a przed moimi nogami tydzień przytwierdzenia do deski. Powoli majstruję listę rzeczy “do zabrania”, a pomiędzy tymi chwilami ładuję się zdrową energią. Z płatków owsianych górskich. Co by w górskim nastroju pozostać. Hops po przepis!
OWSIANKA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I MORWĄ
Składniki:
- 30 g płatków owsianych górskich
- 100 ml wody
- 150 ml bezglutenowego mleka owsianego
- 10 g orzechów włoskich
- 10 g suszonej morwy
- opcjonalnie jedna łyżka miodu lub syropu z agawy
Sposób przyrządzania:
Do miski wsypać płatki owsiane i zalać ciepłą wodą. Odstawić na 7-10 minut, aby płatki zmiękły. Mleko owsiane delikatnie podgrzać, a następnie dodać do płatków. Całość wymieszać z łyżką miodu lub syropem z agawy oraz dodać orzechy włoskie i morwę.
Smacznego!
Po takim śniadaniu każdy dzień będzie udany;) Udanego urlopu!
dziękuję:)! mam w planach zabrać ze sobą pakę płatków i uskuteczniać te śniadanie przez cały pobyt 🙂
Chyba nigdy nie jadłam takiej owsianki.
polecam spróbować 🙂
Ja jednak wolę takie baaaardzo gęste owsianki 🙂
https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Cudownie wygląda! Idealne na śniadanie. 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/
taka wlasnie jest :))))
ta też może taka być 🙂 zredukuj ilość mleka i wody 🙂
Prostota i pychota! 🙂