Roślinny deser. Aksamitny krem z awokado
Kremowa, gładka, aksamitna. To zdecydowanie jedna z moich ulubionych konsystencji. A gdy mogę połączyć to z cudownie słodkim smakiem, pozbawionym wyrzutów sumienia, moja radość zaczyna skakać aż do sufitu. Tym razem dzielę się z Wami przepisem na kilkuskładnikowe drugie śniadanie-deser-przekąskę. Jak zwał tak zwał. Uwielbiam ten mus za swoją prostotę, szybkość w przygotowaniu, bogactwo wartości i smak. I choć nie jest do przegryzania, unoszę kciuki w górę i polecam!
Kakaowy mus z awokado
Składniki:
(1 porcja. Jeśli potrzebujecie przygotować dla większego grona, zwielokrotnijcie składniki)
- 1/2 miękkiego awokado
- 1 średniej wielkości banan
- 1 łyżka dobrej jakości naturalnego kakao
- 2 łyżeczki erytrytolu lub ksylitolu (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Miękki miąższ z połówki awokado, pokrojonego w plastry banana, kakao oraz słodzik zblendować na gładki krem. Przechowywać w lodówce max. 2 dni.
Wygląda wyśmienicie, lecz awokado bardzo mnie odrzuca.. może kiedyś się przekonam 🙂
klajf.wordpress.com
@Aleksandra, tego Tobie życzę 🙂
zdecydowanie najlepszy mus czekoladowy <3
<3 si si si!
miam, wygląda pysznie…. uwielbiam wszystko co zawiera kakao 🙂
ja też, choć niestety w większości przypadków mnie uczula. Akurat w tej opcji z awokado, kakao wypada idealnie 🙂
Zdecydowanie uwielbiam tego rodzaju musy!
przybijam piątkę!
Awokado wyjątkowo nie lubię, ale coś czuję, że tu by mi smakowało 🙂
@Natalie, coś czuję,że masz dobry zmysł… na pewno by Tobie zasmakowało, ponieważ smaku stricte awokado tu nie doświadczysz:)
Fantastyczny pomysł, a wygląda naprawdę wspaniale 😀 Muszę koniecznie wypróbować 😀
smacznego!:)
Bajeczny, zdrowy i bardzo smakowity krem 😀
Bardzo smaczny deser a awokado wogole nie czuć polecam