Piątkowa prostota. Mrożony banan i mięta
Odnoszę wrażenie, że cokolwiek bym dzisiaj napisała, przybrałoby to postać najczystszego bełkotu. Coś w tym musi być. W piątek się nie pisze, w piątek się je. I pije.
Dla tych, którzy czują spadek formy po pięciodniowym maratonie roboczym, przygotowałam koktajl pełen energii. Jego idealna temperatura, lekko gęsta konsystencja i świeżość w smaku sprawiają, że w ciało wstępuje nowa siła. Ja już wstrzyknęłam w siebie tę dawkę .
Koktajl bananowo-miętowy z karobem
Składniki:
- 3/4 mrożonego banana
- 3/4 szklanki mleka sojowego lubmigdałowego (chociaż krowie także świetnie się nada)
ok. 6-7sporych listków świeżej mięty - 1 płaska łyżeczka karobu
Sposób przyrządzania:
Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i zmiksować na jednolity koktajl. Podawać od razu, gdy banan jest jeszcze ciągnący, a mięta uwalnia aromat.
Pięknego i smacznego weekendu!
Mięta dodaje tu orzeźwiającego charakteru 😉
otóż to 🙂 jest idealna do takich połączeń 🙂
Bardzo lubię. I znowu : u mnie tez jest koktajl…
Agnieszka, chyba mamy podobne rytmy dnia 🙂 Smacznego!
To musi być pycha 🙂
potwierdzam – jest 🙂