Koktajl z pastą z kurkumy

Dziś mam dla Was pierwszą propozycję wykorzystania pasty z kurkumy. Odkąd ją przygotowałam, dodaję ją do chilli sin carne, gęstych orientalnych sosów czy zup kremów. Pasta ta jest też doskonała do najprostszych koktajli. Sami zobaczcie, jak niewiele trzeba, by otrzymać pełny kielich dobroci.

 

Koktajl z pastą z kurkumy 

Składniki:

  • 1 duży banan
  • 200 ml mleka roślinnego (u mnie sojowe waniliowe)
  • łyżeczka pasty z kurkumy
  • 2 łyżki otrębów konopnych (opcjonalnie. Jeśli nie masz – dodaj np. płatki jaglane, a nawet wiórki kokosowe)

Sposób przyrządzania:

Pokrój banana w plastry i umieść w kielichu blendera ze wszystkimi składnikami. Zblenduj na koktajl. 

Smacznego!


 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *