Zielony koktajl ze spiruliną

Od kilku tygodni jestem w fazie codziennego picia zielonych koktajli. Piję je praktycznie na każdy posiłek, ograniczając w swojej diecie stałe potrawy. Dlaczego tak?

Dlatego, że czuję się o niebo lepiej! Jeszcze niedawno przytrafiło mi się praktycznie pierwszy raz w życiu zatrucie pokarmowe, po którym bałam się zjeść cokolwiek. Tym sposobem przeszłam płynnie na płynne. Muszę Wam przyznać się, że wymyślanie zielonych, owocowo-warzywnych mikstur sprawia mi tak ogromną frajdę, że nie zamierzam przerywać tego procesu. 

Dziś mam dla Was mój absolutny faworyt. Jest idealny na śniadanie lub podwieczorek. Znalazłam w końcu też zastosowanie spiruliny, która od długiego czasu czekała na swoją kolej w szafce. Nie mogłam znieść jej smaku i zapachu, ale… W tym koktajlu jest praktycznie niezauważalna, a w tym wszystkim pełni źródło białka i cennych składników. 

 

 

Zielony koktajl ze spiruliną

Składniki:

  • 1/2 dużej gruszki
  • 1 średniej długości ogórek szklarniowy (ze skórką)
  • 1 kiwi
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • szklanka soku jabłkowego
  • płaska łyżeczka spiruliny

Sposób przyrządzania:

Wszystkie owoce umyć, a kiwi dodatkowo obrać. Pokroić w kostkę. Do blendera wrzucić gruszkę, ogórka i zalać sokiem jabłkowym. Zblendować. Następnie dodać kiwi, natkę i spirulinę. Ponownie zblendować.

 

 

Smacznego!


 



2 thoughts on “Zielony koktajl ze spiruliną”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *