Restaurant Week: ruszyły zapisy!

Juhu! Dziś ruszyła wczesna rezerwacja na Restaurant Week. Trzydaniowa festiwalowa uczta rozpocznie się 20 października i potrwa do końca miesiąca. W tym czasie, w 13 polskich miastach można rozkoszować się fantazją szefów kuchni, którzy specjalnie na czas festiwalu przygotowali wyjątkowe menu. Na czym dokładnie polega Restaurant Week i gdzie (co) zjemy w Trójmieście?

 

 

O idei festiwalu pisałam już w poprzednim roku tutaj

Aby stać się uczestnikiem Restuarant Week:

  • Rejestrujesz się na stronie Restaurant Week
  • Wybierasz miasto, w którym chcesz przegryźć
  • Wybierasz restaurację (od razu podglądasz menu)
  • Określasz liczbę osób, z którymi chcesz się pojawić, datę i godzinę
  • Dokonujesz wpłaty (w tym roku to 49 zł za osobę i to jest cena stała, bez wliczonych napojów)
  • Gotowe! Wystarczy zjawić się o wybranej godzinie w restauracji, zasiąść i rozpocząć wspaniałe przegryzanie 😉

 

To, co ważne: Twoja rezerwacja stolika trwa 90 min od zadeklarowanej godziny. Wszystko po to, aby w trakcie festiwalu dać możliwość skosztowania trzydaniowych menu jak największej liczbie gości. 

 

Dlaczego warto wziąć udział w Restaurant Week?

  • dowiadujesz się o wielu restauracjach w mieście, które nie były Ci do tej pory znane
  • odwiedzasz te restauracje, w których na co dzień karta ma wyższe ceny (niż 49 zł za przystawkę / danie główne / deser)
  • pobudzasz swoje życie towarzyskie (a może nawet i zyskujesz możliwość spotkania się z tymi, z którymi od dawna próbowaliście się umówić?)
  • ruszasz się z domu 😉
  • masz wrażenie, że na mieście panuje wyjątkowa atmosfera i wszyscy świętują
  • odkrywasz nowe, zaskakujące smaki
  • kształtujesz swoje upodobania kulinarne 
  • zyskujesz miłość do nowych restauracji (tak, jak np. ja pokochałam Pelicana, Papieroovkę, Tłustą Kaczkę czy Krew i Wodę)
  • pijesz Martini w promocyjnej cenie 😉

Restaurant Week w Trójmieście: jakie restauracje?

Do tej pory, zadeklarowały się (kliknij, aby przejść do rozpiski menu):

 

Ufff, ale tego jest? I co wybrać? Liczba restauracji może przyprawić o zawrót głowy a wybór nie jest wcale taki prosty… 

Szczęśliwie, mam dla Ciebie wspaniałe nowiny. Już kolejną edycję Restaurant Week mam zaszczyt być ambasadorem festiwalu (yes yes yes, tak bardzo się uśmiecham!).
Już niebawem biorę aparat w dłoń, stawiam na baczność swoje kubki smakowe i wyruszam w miasto, aby pomóc Ci choć trochę w wyborze. Bez ściemy, szczerze, w trosce o Twój komfort i satysfakcję z wydanych 49 złotych.

Chyba, żeeee… masz już jakiś typ? Daj znać w komentarzu 🙂

 

 

p.s. pamiętaj też, że przy rezerwacji stolika dla 8 osób, płacisz za 7. Fajnie? Fajnie.

 



2 thoughts on “Restaurant Week: ruszyły zapisy!”

  • Restaurant Week jest świetny, dobra okazja do poznania nowych miejsc. Przeglądając wstępnie menu tym razem moim faworytem jest chyba Seafood Station. Zastanawia mnie tylko czemu w tej edycji podnieśli cenę o 10zł.

    • też zwróciłam uwagę na podwyższoną cenę i też się tym zdziwiłam ^ Co do Seafood Station – przyznaję, wygląda super. Może sama też się tam skuszę :):):)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *