Pasta z zielonego groszku

Pasta zielonego groszku to mój kuchenny hit wśród smarowideł.Tym razem postanowiłam nieco zaszaleć i połączyć groszek z waniliowym mlekiem roślinnym. Do tego dołączyłam płatki drożdżowe, które dodały lekko serowego posmaku. 

 

Tę pastę podałam na imprezie z grissini, a następnego dnia posmarowałam żytnie grzanki. Uwaga, ta propozycja jest wyłącznie dla wielbicieli groszku. Wszystkie dodane tu składniki potęgują jego smak 😉

 

 

PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU 

Składniki: 

  • puszka zielonego groszku (konserwowego)
  • 2 łyżki suchych płatków drożdżowych
  • 1/3 szklanki mleka sojowego waniliowego
  • 1 płaska  łyżeczka soli

Sposób przyrządzania:

Wszystko składniki umieścić w misce blendera i zmiksować. Pasta idealnie komponuje się z kanapkami z parmezanem, paluchami grissni, focaccią lub domowymi krakersami z tahiną.

 

Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *