Owsianka z orzechami włoskimi i morwą

 

No dobra, nieco Was podrażnię. Zaczynam urlop! Przede mną tydzień w górach, a przed moimi nogami tydzień przytwierdzenia do deski. Powoli majstruję listę rzeczy „do zabrania”, a pomiędzy tymi chwilami ładuję się zdrową energią. Z płatków owsianych górskich. Co by w górskim nastroju pozostać. Hops po przepis!

OWSIANKA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I MORWĄ

 

Składniki:

  • 30 g płatków owsianych górskich 
  • 100 ml wody 
  • 150 ml bezglutenowego mleka owsianego 
  • 10 g orzechów włoskich 
  • 10 g suszonej morwy 
  • opcjonalnie jedna łyżka miodu lub syropu z agawy

 

Sposób przyrządzania:

 

Do miski wsypać płatki owsiane i zalać ciepłą wodą. Odstawić na 7-10 minut, aby płatki zmiękły. Mleko owsiane delikatnie podgrzać, a następnie dodać do płatków. Całość wymieszać z łyżką miodu lub syropem z agawy oraz dodać orzechy włoskie i morwę.

 

 
Smacznego!
 


9 thoughts on “Owsianka z orzechami włoskimi i morwą”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *