Sałatka z kaszy jaglanej. Moja ulubiona do pracy i na drugie śniadanie

 

Gdy patrzę na datę dodania wcześniejszego wpisu, stwierdzam, że naprawdę rozpływam się w czasie. Pierwszy marca to poważna sprawa, szczególnie, gdy ocknęłam się szóstego maja. Nie przegryzłam marca, nie przegryzłam kwietnia. Smakuję już najwspanialszy miesiąc, gdzie budzę się z zimowego snu i odkrywam na nowo radość z soczystych smaków. A na teraz, dzielę się z Wami moją ulubioną sałatką do pracy.

Sałatka z kaszy jaglanej

Składniki:

 

  • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 średniej wielkości jabłko
  • 3 łyżki zielonego groszku z puszki
  • pół pęczka natki pietruszki
    sos:
  • 1 łyżka miodu (w wersji wegańskiej może to być syrop z agawy)
  • 3/4 łyżki musztardy
  • 3 łyżki oleju z pestek dyni
  • 3 łyżki wody

 

Sposób przyrządzania:

Przygotować sos: zblendować w pojemniku wszystkie składniki, aż zrobi się mus. Odstawić do czasu przygotowania sałatki.
Jabłko (bez obierania) pokroić w kosteczkę oraz posiekać natkę pietruszki. Do miseczki z ugotowaną i przestudzoną kaszą jaglaną, dodać pokrojone w kosteczkę jabłka, posiekaną natkę pietruszki i groszek.
Połączyć z sosem i wymieszać. Idealna do przegryzienia na drugie śniadanie!

Smacznego!


12 thoughts on “Sałatka z kaszy jaglanej. Moja ulubiona do pracy i na drugie śniadanie”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *