Piątkowa prostota. Mrożony banan i mięta

 

 

Odnoszę wrażenie, że cokolwiek bym dzisiaj napisała, przybrałoby to postać najczystszego bełkotu. Coś w tym musi być. W piątek się nie pisze, w piątek się je. I pije.
 

Dla tych, którzy czują spadek formy po pięciodniowym maratonie roboczym, przygotowałam koktajl pełen energii. Jego idealna temperatura, lekko gęsta konsystencja i świeżość w smaku sprawiają, że w ciało wstępuje nowa siła. Ja już wstrzyknęłam w siebie tę dawkę .

 

Koktajl bananowo-miętowy z karobem

 

Składniki:

  • 3/4 mrożonego banana
  • 3/4 szklanki mleka sojowego lubmigdałowego (chociaż krowie także świetnie się nada)
    ok. 6-7sporych listków świeżej mięty
  • 1 płaska łyżeczka karobu
 

Sposób przyrządzania:

 

Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i zmiksować na jednolity koktajl. Podawać od razu, gdy banan jest jeszcze ciągnący, a mięta uwalnia aromat.  
 

 

 
 
Pięknego i smacznego weekendu!


6 thoughts on “Piątkowa prostota. Mrożony banan i mięta”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *